Ομάδες Έρευνας - ΗΒ

Πανεπιστήμιο του Southampton - Καθηγητής Bill Keevil
Bill Keevil

Ο Καθηγητής C W Keevil, Διευθυντής της Μονάδας Περιβαλλοντικής Υγειονομικής Φροντίδας στη Σχολή Βιολογικών Επιστημών και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο του Southampton, εξετάζουν τα ποσοστά επιβίωσης εναποθέσεων παθογόνων (περιλαμβανομένων των MRSA, E Coli, Listeria monocytogenes, Influenza A (H1N1), Aspergillus niger, Clostridium difficile) σε ξηρό περιβάλλον σε ανοξείδωτο χάλυβα (το μέταλλο με την πλέον κοινή χρήση σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και επεξεργασίας τροφίμων) και σε μια σειρά κραμάτων χαλκού.

Βιογραφία και δημοσιευμένες εργασίες

Πανεπιστήμιο του Aston, Birmingham - Καθηγητής Peter Lambert
Prof Peter Lambert

Ο Καθηγητής Peter Lambert είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητές που εργάζονται στην Κλινική Δοκιμασία Χαλκού του Selly Oak, υπεύθυνος για τις μικροβιολογικές δοκιμασίες. Επίσης στο εργαστήριο του έχει δοκιμάσει τον χαλκό και τα κράματα του για την αποτελεσματικότητα τους κατά των κλινικών στελεχών παθογόνων, συμπεριλαμβανομένων των Clostridium difficile, χρησιμοποιώντας βλαστικό για να επιταχύνει τον χρόνο εξόντωσης των σπορίων.

 

Βιογραφία και δημοσιευμένες εργασίες

Διάλεξη με θέμα 'Νοσοκομειακό Υπερβακτηρίδιο'

Πανεπιστήμιο της Northumbria - Καθηγητής Rob Reed
Rob Reed

Ο Καθηγητής Rob Reed εργάζεται σε διαδικασίες επεξεργασίας νερού, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής απολύμανσης και ασφαλούς αποθήκευσης πόσιμου νερού και μελετά τις αντιδράσεις των μικροοργανισμών σε περιβαλλοντικό στρες. Η ομάδα ερευνητών του έχει μελετήσει το ρόλο των παραδοσιακών δοχείων αποθήκευσης νερού από χαλκό και ορείχαλκο στον καθαρισμό του νερού σε αγροτικές περιοχές της Ινδίας (Ο Καθηγητής Reed είναι τώρα Καθηγητής Βιοιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο CQ Αυστραλία.)

Δοχεία από ορείχαλκο και χαλκό για τον καθαρισμό του νερού σε αγροτικές περιοχές της Ινδίας